Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Kunstzinnig therapeuten

Ben je vaktherapeut AG ( kunstzinnig therapeut) dan kun je je verder scholen in  je vakgebied middels de scholingen van de  Academie.

Nascholing: Je kan een scholingsdag kiezen uit de agenda met een thema dat je aanspreekt. Met je opleiding tot vaktherapeut aan de Hogeschool Leiden zijn veel interdisciplinaire scholingen bijzonder interessant. Juist het interdisciplinaire deel is in je opleiding niet zo aan bod gekomen. Kijk in de agenda voor de thema’s.

Beroeps-specifiek:De Academie biedt ook regelmatig scholingen aan speciaal voor vaktherapeuten zoals de module ‘Vruchten van het leven’een reminiscentie-programma voor ouderen en dementerenden. Als je daar belangstelling voor hebt meldt het ons via het contactformulier.

Opleiding:Hogeschool Leiden verzorgt de vierjarige HBO opleiding tot vaktherapeut AG. Er zijn drie studierichtingen: kunstzinnige therapie beeldend, muziektherapie en spraak/dramatherapie. Antroposofische menskunde wordt binnen deze opleiding geïntegreerd aangeboden. De studenten ontvangen  bij het voltooien van de opleiding hun ‘bachelor of arts therapies’. Het werkterrein van kunstzinnig therapeuten is de gezondheidszorg, het onderwijs en arbeid- en loopbaanbegeleiding.

De Nederlandse Vereniging van Kunstzinnig therapeuten ( NVKT ) is de beroepsvereniging met ongeveer 500 leden.

volgende basismodule start in september 2019

Informatie basismodule