Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Antroposofische medicatie, bereiding en werking

12 mei 2017, 09:45 - 16:15

| €40

Interdisciplinaire scholing voor professionals. In instellingen en in therapeutica wordt door medewerkers antroposofische medicatie klaargezet en uitgereikt. Voor alle disciplines in de gezondheidszorg is het interessant om meer te weten te komen over deze medicatie. Op deze dag is er gelegenheid om je nader te verdiepen in de bereiding en werking van antroposofische medicatie. Er vindt een inleiding plaats over de werking van deze medicatie. Op deze dag gaat het niet alleen om informatie maar ook om ervaringen opdoen.

Onder leiding van Albert Schmidli zal het geneesmiddelen hepatodoron worden bereid. Dit middel ondersteunt de leverfunctie en draagt bij aan meer energie, een goede gemoedstoestand en een gezonde nachtrust. Het is een middel dat als zelfzorgmiddel te verkrijgen is. Schmidli  zal de bereidingen stap voor stap laten zien. Bosaardbeiblad en wijnstokblad zijn de planten die bij de bereiding gebruikt worden. Daarnaast zal de bereiding van de middelen choledodoron en amaradruppels  gedemonstreerd worden zodat daarmee  een totaal palet gegeven wordt van middelen die ingezet kunnen worden bij verteringsproblematiek. Gezien de bijzondere didactische vaardigheden en diepgaande kennis van de farmaceutische processen en van de substanties is het meemaken van deze bereidingen een bijzondere belevenis. Daarnaast vindt een rondleiding door de apotheek en de tuinen van Weleda plaats. Hier worden de geneesplanten verzorgd en is het in de maand mei een lust voor de zintuigen.

Deze scholing vindt plaats in samenwerking met Weleda en onze partner de NVAA (Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen).

Voertaal is Nederlands en Engels. Ter plekke wordt zonodig vertaald.

Programma bereiding medicatie 12 mei

Locatie

Weleda
Platinastraat 161
Zoetermeer,2718 SR
Website:
www.weleda.nl