Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De uitdaging van stress

19 januari, 09:00 - 17:00

| €140

Interdisciplinaire scholing

Stressgerelateerde klachten komen veelvuldig voor in de 1e en 2e lijn van de gezondheidszorg.  Het gaat vrijwel altijd om samenhangende lichamelijke en psychische klachten.

Tijdens deze scholingsdag zal Marko van Gerven (psychiater n.p.), kijken naar de geschiedenis van het stress-syndroom en laten zien welke gevolgen chronische stress kan hebben voor de gezondheid. Hierbij komt ook de autonome-regulatie-vragenlijst, ontwikkeld vanuit de antroposofische geneeskunde aan bod. Gewerkt zal worden met het model van de wondgenezing, zoals dat in één van de Bolk’s Companions wordt uiteengezet (‘The Healing Process’, door C. van Tellingen, G. van der Bie en T. Scheffers). Vanuit het viergelede ‘wondgenezingsmodel’ komt er zicht op de therapie.

Er zal daarna worden gewerkt aan beeldvorming van casussen die door de deelnemers worden ingebracht, aan de hand van dit model, met Christina van Tellingen.

’s Middags worden door Mischa Verhaert, fysiotherapeut en Mariëtte van de Meulengraaf, psychotherapeute, beide werkzaam vanuit de antroposofie, aanknopingspunten voor therapie aangereikt. Daarbij zal zoveel mogelijk worden ingegaan op de casuïstiek van de ochtend. Zelf ervaren en oefenen van aspecten van aanraking komen hierbij aan bod. Ook komt aan de orde wat de mogelijkheden zijn om met behulp van gesprekstherapie cliënten tot inzicht en bewustzijn te brengen en hoe zij gestimuleerd kunnen worden om vanuit eigen besluitvorming hun levenssituatie praktisch te verbeteren.

Een scholingsdag die voor iedere werker in de gezondheidszorg actueel is… zowel voor de cliënt / patiënt, als voor zichzelf.

 

Medewerkers:

Marko van Gerven, psychiater (n.p.); Christina van Tellingen, arts; Mischa Verhaert, fysiotherapeut; Mariëtte van de Meulengraaf, psychotherapeute; Josée Hendriksma, fysiotherapeute

 

Programma Stress als uitdaging 19 januari 2018

Locatie

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
Driebergen,3971PANederland
+ Google Maps