Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Integratieve behandeling van mensen met kanker

19 oktober, 09:00 - 17:00

| €140

Een interdisciplinaire scholing voor artsen die de applicatieopleiding antroposofische geneeskunst  volgen en voor professionals  van andere disciplines

Met de deelnemers van deze dag gaan we verkennen wat de antroposofische geneeskunde bijdraagt aan begrip en behandeling van mensen met een kwaadaardige aandoening. We zullen interdisciplinair  werken en de bijdrage vanuit diverse therapierichtingen aan de gezondheid van mensen met een tumorziekte bestuderen, beleven en beproeven. Geen ziekte daagt meer de ik-organisatie van de betreffende persoon uit. En geen ziekte vraagt meer om volstrekte individualisering door  de behandelaar. Dat zullen we dan ook als vertrekpunt kiezen: waar hebben we het over (fenomenologie), en roept het op om te gaan doen (behandel-wil). Wanneer we onze behandelrichting kennen, kunnen we vanuit elke discipline daar een eigen invulling aan geven.

In subgroepen wordt in de middag aandacht besteed aan de verschillende viscumpreparaten en de werking ervan. Ook  andere ondersteunende behandelvormen vanuit antroposofisch gezichtspunt worden besproken. De mogelijkheden om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te bevorderen nemen daarbij een belangrijke plaats in.

Goed ook om te weten dat het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg op basis van wetenschappelijke literatuur en expertkennis van artsen en vertegenwoordigers van een aantal beroepsgroepen het zorgprogramma ‘Kanker, een multidisciplinaire antroposofische benadering in de eerste lijn’ ontwikkeld heeft.

Docenten zijn: Casper Post Uiterweer (huisarts),  Sabine Hanselman (euritmie therapeut), Toke Bezuijen (verpleegkundige), Sarah Goudsmit (levenscoach)

Programma Integratieve behandeling van mensen met kanker

Locatie

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
Driebergen,3971PANederland
+ Google Maps