Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ode aan vitaliteit

2 februari 2019

| €98

Ode aan vitaliteit, aandacht voor veerkracht, energie en motivatie

Vitaliteit ervaren we vaak als vanzelfsprekend, tot er opeens extreme vermoeidheid is of slaapstoornissen of concentratieproblemen of………. vul maar in. Dan beseffen we hoe vitaliteit de basis is van ons leven. In de gezondheidszorg is er in de laatste jaren steeds meer aandacht voor vitaliteit. Bijvoorbeeld in de focus op leefstijlgeneeskunde en preventieve maatregelen.

Dit thema is echter niet alleen voor werkers in de gezondheidszorg van belang, maar ook voor pedagogen. Onze leerlingen, studenten, patiënten en cliënten lijden dikwijls onder verlies van vitaliteit. En wijzelf als hulpverlener, leerkracht, begeleider? Wat kun je zelf doen om veerkrachtig en gemotiveerd te blijven?

In deze conferentie richten we allereerst onze aandacht op vitaliteit zelf. Wat is vitaliteit eigenlijk? In onderzoek naar vitaliteit staan de begrippen energie, veerkracht en motivatie centraal. Daarna bespreken we de problematiek van verlies van vitaliteit en welke leefstijl en therapieën ter versterking ontwikkeld zijn.

Wat kunnen we vanuit antroposofische visie hieraan bijdragen? We hebben in het vierledig mensbeeld het concept van de etherische organisatie met de zeven levensprocessen ter beschikking. Van daaruit is een brug te slaan tussen lichamelijke, psychische en geestelijke processen. Dat kan ons inspireren voor aanvullende diagnostiek en behandeling.

Kom ook en doe mee aan deze vitale dag! Er is veel te beleven: kunst, beweging, boeiende sprekers en werkgroepen waar je vitaliteit versterkt wordt. En waar je vooral ook ideeën en praktische handvatten uitwisselt voor je werk.

Heb je zelf iets ontwikkeld dat je wilt aanbieden op deze dag meldt het ons via info@conferentie-ag.nl  Je ontvangt dan een uitnodiging voor de voorbereiding op dinsdagavond 2 oktober.

Inschrijving is mogelijk per november via www.conferentie-ag.nl

De voorbereidingsgroep van de Medische Sectie Antroposofische Vereniging, Academie AG, Lectoraat AG, Scillz, Plegan en NVAZ

Locatie

Geert Grootte College
Fred Roeskestraat
Amsterdam,
+ Google Maps