Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Planeten-dynamiek in de levensloop

24 maart, 09:00 - 17:00

| €140

Interdisciplinaire scholing

Vanuit antroposofische menskunde zijn er algemene wetmatigheden beschreven over de werking van de planeten-krachten op de mens.  Het is zeer interessant om te ervaren welke krachten in de verschillende levensfasen werkzaam zijn. Wanneer is bijvoorbeeld de beweeglijke kracht van Mercurius, de verzorgende kracht van Venus, de wijsheid van Saturnus werkzaam? Hoe kun je deze krachten waarnemen? Aan welke fenomenen is dat af te lezen?  Er is echter ook een individueel kader:  De NVAP ( Nederlandse Vereniging ter bevordering van de psychotherapie) heeft een test ontwikkeld om de dynamiek van de planeten in de levensloop bij iedere persoon in kaart te brengen.  Op deze dag maakt u zowel kennis met de algemene wetmatigheden als met de individuele test.

Ochtend: 

Verkenning van de kosmos, de werking van de planeten in de ziel van de mens, o.l.v. Peter Evers (docent aan de VS Venlo, Atelier voor Ouders in Venlo en Instituut voor Biografiek)

Deze verkenning is een eerste stap om de werking van de planeten, hoe zij zich in de kosmos manifesteren en met welke wetmatigheden, te onderzoeken. De fenomenologie, met een aantal vragen zoals: hoe beweegt de aarde t.o.v. de zon, hoe draait de maan om ons heen, hoe beweegt Saturnus of Jupiter, wat is een retrograde beweging? brengt daarmee de astrale wereld dichterbij. Meebewegen en vereenzelviging met de hemellichamen leiden tot helderheid en via doen en beleven, worden invloeden en samenhangen verhelderd.
Het verband met het zielenleven van de mens, de typologie, krijgt zo een rijkere betekenis.

Middag: Twee werkgroepen

Werkgroep 1: o.l.v. Henk de Brey ( psycholoog) en Ivana Holman (psychosociaal therapeut)
Inhoud: – de planetenwerking in de levensfasen
– dubbele planetenprocessen
– introductie in de planetentest
In de planetentest, die door Henk de Brey is ontwikkeld, wordt de balans tussen de incarnerende en excarnerende tendens van de planetenwerkingen zichtbaar  gemaakt.
N.a.v. de test zal Ivana Holman een casus bespreken.

Werkgroep 2: o.l.v. Brigitte Povel (kunstzinnig therapeut)
Inhoud: kunstzinnig werken met de planetenkwaliteiten vanuit opdrachten, die aansluiten bij de werking van de planeten in de ziel van de mens, zoals beschreven staat bij werkgroep 1.

Programma:
09.00  –  09.10   uur      Welkom
09.10   –  11.00    uur      Verkenning van de kosmos met Peter Evers
11.00   –  11.30    uur       Pauze
11.30    –  13.00   uur       Vervolg van de verkenning van de kosmos en relatie tot de levensloop
13.00   –  14.00   uur        Lunchpauze ( soep en brood wordt geserveerd)
14.00   –   16.30   uur       Werkgroepen
16.30   –   17.00   uur        Nabespreking van de dag en sluiting.

Locatie

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
Driebergen,3971PANederland
+ Google Maps