Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Slaapstoornissen

26 mei, 09:00 - 17:00

| €140

Interdisciplinaire scholing over deze zo veel voorkomende stoornissen. Slapen en verkwikt wakker worden is niet vanzelfsprekend. In Nederland gebruiken volgens onderzoek twee miljoen mensen slaappillen. Slaapstoornissen hebben een grote impact op het dagelijks leven. Insomnie komt  het meeste voor, gevolgd door slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen, restlesslegs, snurken en slaap-waakproblemen.De slaapproblemen willen wij op deze dag meer achtergrond geven.  De volgende vragen worden besproken: Wat is slaap?  Wat gebeurt er in de nacht en hoe heeft de agenda die we overdag voeren invloed op ons slapen in de nacht? De N.H.G. (Nederlands Huisartsen Genootschap) geeft bij slaapproblemen aan terughoudend te zijn met medicatie. Welke antroposofische medicamenten zijn inzetbaar bij slaapprobleemfenomenen als insomnie, restlesslegs en snurken? Welke andere interventies zijn er op basis van de inzichten rond slapen en de nacht mogelijk?

Wij willen de deelnemers kennis laten maken met de in Therapeuticum Artemis ontwikkelde slaapcursus ‘Klaas Vaak verzaakt’. Een cursus van zes avonden geleid door de POH GGZ met medewerking van de euritmiste, fysiotherapeute, verpleegkundige en diëtiste. De POH GGZ en de euritmiste zullen de cursus voorstellen, de ervaringen van de deelnemers bespreken en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

We vervolgen de dag met: verwerken van de lesstof in een beroepsspecifiek uur en het ondergaan van non verbale therapieën. Bestaande uit een verpleegkundig uitwendige therapie om tot ontspanning te komen en oefenen van euritmie therapie mogelijkheden bij slaapproblemen.

Docenten: Sonja van Hees, verpleegkundig specialist; Ton van Osch huisarts, Hetty van Dijk POH GGZ en José Vlaar euritmietherapeut

Programma Slaapstoornissen

 

Locatie

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
Driebergen,3971PANederland
+ Google Maps