Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Trauma en desintegratie

19 januari 2019, 09:30 - 16:30

| €140

Interdisciplinaire scholing voor professionals

Desintegratie  van denken, voelen en willen kun je veel waarnemen. Dit hangt samen met het ‘losser in elkaar zitten‘ van de mens in deze tijd. Een aantal condities bevordert dit gedeeltelijk loskoppelen van de systemen (ook wel wezensdelen genoemd) in de mens. Traumatische ervaringen die niet goed verwerkt worden bevorderen deze ontkoppeling en dan kan er pathologie ontstaan.

Voor wie? Deze scholing is voor  professionals in de 1e en 2e lijn interessant.  Speciaal ook voor mensen die de interdisciplinaire basismodule gevolgd hebben en al dan niet aan een vervolgtraject deelnemen.

Wat levert het op? Meer begrip voor de fenomenen van deze tijd zowel alledaagse als de extreme pathologie.  Een aantal psychiatrische stoornissen kun je vanuit dit gezichtspunt van ontkoppeling van de wezensdelen bekijken. Dat levert meer inzichten op voor diagnostiek. Vooral ook levert het handvatten om  in de begeleiding en behandeling een juiste weg te bewandelen. Dat zijn vaak eenvoudige maatregelen die goed in te passen zijn in het dagelijks leven. Daarnaast krijg je zicht op welke  antroposofische medicatie en therapieën bij deze problematiek behulpzaam zijn.  Doel is te bevorderen dat deze cliënt weer bij zichzelf komt.

Inhoud

  • Welke verschijnselen kun je waarnemen als achtereenvolgens het ‘ik’, de astrale en etherische organisatie gedeeltelijk loskoppelt? Dit zijn zowel lichamelijke als psychische verschijnselen.
  • Bij welke pathologie is er sprake van ontkoppeling? Casuïstiekbesprekingen
  • Aspecten van begeleiding en behandeling worden interdisciplinair besproken
  • Ervaring van de betekenis van verschillende therapieën en medicatie.
  • Docenten: Henriëtte Dekkers-Appel, GZ-psycholoog,  Hilda Boersma, euritmietherapeut, Wilfried Minne psychiater n.p.,  Sonja van Hees verpleegkundig specialist

 Programma Trauma en desintegratie 19 januari

Locatie

Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
Driebergen,3971PANederland
+ Google Maps