Heb je vragen?

Mail ons op
info@academieag.nl

Of gebruik het
contactformulier

De Academie Antroposofische Gezondheidszorg verzorgt scholingen voor professionals in de gezondheidszorg op (post)academisch en (post)HBO-niveau


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Twaalf zintuigen, aandachtig waarnemen

22 september

| €140

Op deze dag leer je de twaalf zintuigen vanuit antroposofische menskunde nader kennen. We onderzoeken de waarneming van ieder zintuig en vooral ook de samenhang van de indrukken. Aandachtig waarnemen is een voorwaarde voor goede zorg, diagnostiek en behandeling.

De zintuigen zijn de poorten naar het waarnemen van het eigen lichaam, de omgeving en de onzichtbare wereld van klanken. Op die manier helpen de zintuigen ons een verbinding te maken met onszelf, de ander en de omgeving.

Veel mensen zijn in deze tijd overprikkeld en daarmee in een voortdurende staat van te alert zijn. Bij de meest voorkomende diagnoses zoals ADHD en Autismespectrumstoornissen speelt de bemoeilijkte integratie van de zintuigindrukken een rol. Bij mensen met een meervoudige beperking is het van groot belang om goed waar te nemen of er sprake is van over- of onder-prikkeling.

Edmond Schoorel, kinderarts houdt in de ochtend een verhaal over de zintuigen en gaat met de deelnemers in gesprek. In de middag volgen er zintuigpractica met bewegingsoefeningen en uitwendige behandelingen.  Er is  ruimte om de ervaringen te koppelen aan situaties vanuit de verschillende beroepsgroepen.

Een syllabus met een korte samenvatting van de twaalf zintuigen wordt na aanmelding toegezonden. Deze scholing is zeer geschikt om  kennis te maken met antroposofische menskunde.

Docenten:

Edmond Schoorel, kinderarts en schrijver van o.a. Kinderfysiologie, de eerste zeven jaar

Karin Houwing, kinder-ergotherapeut voor het practicum met beweging en relatie tot ergotherapie

Verpleegkundige voor het practicum van uitwendige behandeling

Dagvoorzitter: Truida de Raaf, orthopedagoog/GZ-psycholoog

Meer informatie en het programma volgen spoedig

Gegevens

Datum:
22 september
Kosten:
€140
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,

Organisator

Academie Antroposofische Gezondheidszorg
E-mail:
info@academieag.nl
Website:
www.academieag.nl

Locatie

Helicon, Socrateslaan 22 A, 3707 GL Zeist
Socrateslaan 22A
Zeist,3707 GLNederland
+ Google Maps